top of page
Clipboard02.jpg

Kung Fu

KUNG FU (fra 13 år)
Onsdag
16:30-17:30


Tai Chi


TAI CHI (fra 13 år)
Onsdag
17:30-18:30

Hva er TAI CHI?

Tai chi er en kunst som omfavner sinn, kropp og ånd. Tai chi har sin opprinnelse i det gamle Kina og er en av de mest effektive øvelsene for helsen til sinn og kropp. En kunst med stor dybde av kunnskap og ferdigheter som også gir helsemessige fordeler. For mange fortsetter det som en livsreise.

Yan Fei - Kampkunstner

Shifu Yan Fei er en pedagogisk, profesjonell og teknisk dyktig trener. Hun er utvilsomt en viktig ressurs for utviklingen av kinesisk kampsport i Oslo, Norge og Europa.
Yan Fei (tidligere Yan Xinya) ble født i en veldig tradisjonell familie fra Henan-provinsen, Kina. Hun husker å ha litt trening fra oldefaren sin, Kou Yunxing, som allerede i 1936 var med i det offisielle kinesiske utstillingsteamet. Laget viste kinesisk kampsport til verden under OL i Berlin det året. Denne videoen overlever anledningen, han kan sees gjøre demonstrasjoner alene og med en kortere lagkamerat.
Bestemoren hennes, Kou Fengxian, er også en sterk og velkjent personlighet innen kinesisk kampsport. Hun ble en del av det internasjonale Wushu-forbundet da det ble grunnlagt i 1991.
Faren hennes, Yan Qianzhi, ble en høyt respektert trener og trener på toppnivå i Henan-provinsen. Han oppnådde nivået 7 duan i Kung Fu.
Shifu Yan Fei begynte å trene som treåring med bestemor og far som trenere. Da hun var ni, ble hun tatt inn i Henan-provinsens talentteam og begynte å søke en karriere som konkurrent. Gjennom mange toppprestasjoner i ungdomsmesterskap ble hun i 1985 elev av Li Decheng, hovedtrener for teamet i Henan-provinsen.
Mellom 1983 og 1986 tok hun 11 gull-, 2 sølv- og 7 bronsemedaljer i regionale og nasjonale ungdomskonkurranser. I 1986 ble hun også tildelt talentteamet i Henans beste utøver og i 1987 ble hun tildelt æresprisen Yiji Wushi (Warrior Award). Hun har oppnådd nivået 6 duan i Kung Fu.
Da hun fullførte collegestudiene og konkurrerte, begynte hun å jobbe som profesjonell trener i Kina og jobbet på en skole i Suzhou, like ved Shanghai. På denne skolen underviste hun i både kampsport og yoga i over 10 år før hun flyttet til Norge.

bottom of page