top of page

Brasiliansk Jiu-Jitsu - Gracie Allegiance Norway

Hva er BJJ?

Brasiliask jiu-jitsu er en kampsport med fokus på kamp på bakken. Forkortelsen BJJ brukes ofte. Gracie Allegiance Norway ligger hos Kaze Dojo, midt i Sandvika.

Brasiliansk Jiu-Jitsu er basert på Kodokan Judo, som i 1914 ble kalt «Kano Jiu-Jitsu» etter grunnleggeren Jigoro Kano. Kodokan Judo ble bragt til Brasil i 1914 av den japanske Judo-utøveren Mitsuyo Maeda, og videreutviklet av brødrene Hélio og Carlos Gracie, og etterfølgerne av Luiz França.

Det trenes både med og uten drakt. Drakten består av en bukse og en overdel som ligner på en Judo-Gi. En BJJ-Gi er laget av en overdel i kraftig bomull, og en bukse av enten RipStop eller bomull. De vanligste fargene er hvit, blå og svart, men i internasjonale turneringer (IBJJF) må deltakere i finalen for svart belte ha enten hvit eller blå Gi. Det trenes også uten overdel (NoGi), og dette holder for tiden på å blir mer populært gradvis på grunn av den økende interessen for MMA. Valg av teknikk blir noe annerledes når man trener uten Gi, da det ikke er tøy tilgjengelig som en kan gripe tak i.

En av hovedforskjellene på Brasiliansk Jiu-Jitsu og Judo/Jiu-Jitsu er at BJJ har betydelig større vekt på bakkekamp, eller ne-waza. En treningsøkt består gjerne av nedtagninger (takedowns), drilling, bakkekontroll og sparring.

Gracie Allegiance Norway er en Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ) skole midt i Sandvika sentrum, i et lokale med alt du trenger til treningen. Vi følger et pensum innen Gracie Allegiance Jiu-Jitsu med direkte kilde til familien som utviklet kampsporten. Vi har flere typer BJJ-klasser og jevnt med promoteringer. Gracie Allegiance Norway ønsker å lære deg selvforsvar, få deg i bedre form, gi deg bedre selvtillit, og mye større bevegelighet og forståelse for kroppen.

Trenere

Alle våre trenere her på Gracie Allegiance Norway har flere års erfaring og kunnskap, rangert etter farge og striper på beltet. Vi følger Gracie Allegiance Jiu-Jitsu sin filosofi og pensum, og vi har som mål å gjøre deg sterkere, mer selvsikker og trygg, samme hvilken situasjonen du befinner deg i.

Professor* Clark Gracie

Brasiliansk Jiu-Jitsu Black Belt

  • IBJJF Seattle Open Champion (2019)

  • IBJJF Worlds NoGi Champion (2018)

  • Vinner av Submission of the Year - FloGrappling (2018)

  • IBJJF Pans Champion (2013)

  • UAEJJF US National Pro Champion (2015)UAEJJF Grand Slam – Tokyo Champion (2015)

  • IBJJF American National Champion (2010)

  • Har 13 Gracie Allegience BJJ-skoler i hele verden

Clark Rouson Gracie er en verdenskjent amerikansk/brasiliansk BJJ utøver med base i San Diego, California. Han er barnebarnet til Carlos Gracie, grunnlegger og skaper av Gracie Jiu-Jitsu, og eldste sønn av Carley Gracie, som var den første som tok med Gracie Jiu-Jitsu over til USA. Clark bruker tiden sin til å undervise i Brasiliansk Jiu-Jitsu på sine skoler rundt om i verden, og deltar i flere BJJ-turneringer/kamper blant verdenseliten årlig.

Clark kommer på besøk til Norge minst en gang i året, der han holder seminar kun hos Gracie Allegiance Norway og underviser medlemmene våre og besøkende utøvere.

* Professor er hva man kaller svartbelter som underviser på et IBJJF «sertifisert» gym i Brasiliansk Jiu-Jitsu. Dette brukes I hele verden, og derfor gjør vi det også.

Coach Daniel Snekvik

Medeier i Gracie Allegiance Norway
Trener for BJJ Advanced - GAJJNO

Daniel ble introdusert for Brasiliansk Jiu-Jitsu i 2009 etter et år med thaiboxing, og begynte å trene aktivt med blant andre Coach Petter fra 2010. Daniel har gått flere tøffe turneringer og har trent under dyktinge trenere på mange forskjellige Dojoer rundt om i verden, som i Kina, USA, Australia og Sverige.

Daniel fikk sitt BJJ-blåbelte av Professor Renato Tavares de Moraes i 2011, sitt etterlengtede lillabelte av Professor Clark Gracie i 2016 og sitt brunbelte av Professor Clark Gracie i 2018.

Daniel er medeier av Gracie Allegiance Norway. Han fungerer ellers som vikar og hjelpetrener når det trengs.

Coach Petter Håheim Johnsen

 

Hovedtrener

Trener for BJJ Advanced - GAJJNO
Rehab Trainer - AFPT 
Massør - Axelssons

Petter flyttet ned til Brasil i 2009 en periode for å lære brasiliansk jiu-jitsu direkte fra kilden. Petter er og var et stort talent. Han deltok på flere turneringer og fikk med seg flere medaljer og erfaringer hjem. Allerede i 2010 fikk han sitt blåbelte av Professor Luciano Queiroz. Sitt lillabelte fikk han av Professor Clark Gracie i 2016 og sitt brunbelte av Professor Clark Gracie i 2018.

Coach Petter tar med mye av sin kunnskap som personlig trener, der han spesialiserer seg i skadeforebygging, rehabiliterende trening, fettreduksjon og muskelvekst. I tillegg til at han har bred kunnskap fra flere store BJJ og Submission Wrestling-turneringer i flere land.

Coach Stian Bergseth

 

Medeier i Gracie Allegiance Norway
Trener for BJJ Basic - GAJJNO

Stian trente både Tae Kwon Doe og Shokokan Karate i ung alder, men bestemte han seg for å begynte med brasiliansk jiu-jitsu først i relativt voksen alder i 2014 under Professor Marcelo “Yogui” Santiago. Siden den gang har Stian vært aktiv i BJJ-miljøet, deltatt i turneringer og seminarer, og har trent jevnt sammen med Coach Petter og Coach Daniel på Skui siden Bærum MMA/Team Clark Gracie åpnet i 2015. Coach Stian ble Professor Clark Gracie sin første norske BJJ-blåbelte i 2016, og fikk sitt lilla belte i 2019.

Stian er nå medeier og markedssjef i Gracie Allegiance Norway, samtidig som han er coach for BJJ Basic på Kaze Dojo. 

Coach Ross Ranson

Trener for BJJ Advanced og Drill - GAJJNO

Ross ble født i England og trente karate fra han var 4 år frem til han flyttet til Norge som elleveåring. Han trente litt boksing i tenårene og begynte med MMA når han var 20 år. Han fikk på seg sin første Gi og startet opp med brasiliansk jiu-jitsu ca. ett år senere både i England og Sverige, samtidig som han aktivt trente MMA. Men det va rikke før han ble fast medlem hos Bærum MM i 2016 at han begynte å trene BJJ fast og la fra seg MMA-treningen. I 2017 fikk Ross sitt blåe belte og 2021 ble han promotert til lillabelte av professor Clark Gracie hos Gracie Allegiance Norway.

Ross er meget aktiv i BJJ-miljøet både i Norge og England, og liker å dra rundt omkring i verden å trene i forskjellige dojoer, og tar derfor med seg en bred erfaring inn som trener.

bottom of page