top of page
BJJ.png

Brasiliansk jiu-jitsu

BJJ BASIC (fra 13 år)
Mandag og onsdag
20:00-21:45


BJJ AVANSERT 
Tirsdag (3 
stripe og opp) og torsdag (1 stripe og opp)
18:30-20:00


ÅPEN MATTE (fra 13 år)
Søndag
14:00-15:30

Hva er BJJ?

Brasiliask jiu-jitsu er en kampsport med fokus på kamp på bakken. Forkortelsen BJJ brukes ofte. Gracie Allegiance Norway ligger hos Kaze Dojo, midt i Sandvika.

Brasiliansk Jiu-Jitsu er basert på Kodokan Judo, som i 1914 ble kalt «Kano Jiu-Jitsu» etter grunnleggeren Jigoro Kano. Kodokan Judo ble bragt til Brasil i 1914 av den japanske Judo-utøveren Mitsuyo Maeda, og videreutviklet av brødrene Hélio og Carlos Gracie, og etterfølgerne av Luiz França.

Det trenes både med og uten drakt. Drakten består av en bukse og en overdel som ligner på en Judo-Gi. En BJJ-Gi er laget av en overdel i kraftig bomull, og en bukse av enten RipStop eller bomull. De vanligste fargene er hvit, blå og svart, men i internasjonale turneringer (IBJJF) må deltakere i finalen for svart belte ha enten hvit eller blå Gi. Det trenes også uten overdel (NoGi), og dette holder for tiden på å blir mer populært gradvis på grunn av den økende interessen for MMA. Valg av teknikk blir noe annerledes når man trener uten Gi, da det ikke er tøy tilgjengelig som en kan gripe tak i.

En av hovedforskjellene på Brasiliansk Jiu-Jitsu og Judo/Jiu-Jitsu er at BJJ har betydelig større vekt på bakkekamp, eller ne-waza. En treningsøkt består gjerne av nedtagninger (takedowns), drilling, bakkekontroll og sparring.

Gracie Allegiance Norway er en Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ) skole midt i Sandvika sentrum, i et lokale med alt du trenger til treningen. Vi følger et pensum innen Gracie Allegiance Jiu-Jitsu med direkte kilde til familien som utviklet kampsporten. Vi har flere typer BJJ-klasser og jevnt med promoteringer. Gracie Allegiance Norway ønsker å lære deg selvforsvar, få deg i bedre form, gi deg bedre selvtillit, og mye større bevegelighet og forståelse for kroppen.

Trenere

Alle våre trenere her på Gracie Allegiance Norway har flere års erfaring og kunnskap, rangert etter farge og striper på beltet. Vi følger Gracie Allegiance Jiu-Jitsu sin filosofi og pensum, og vi har som mål å gjøre deg sterkere, mer selvsikker og trygg, samme hvilken situasjonen du befinner deg i.

Professor* Clark Gracie

Brasiliansk Jiu-Jitsu Black Belt

  • IBJJF Seattle Open Champion (2019)

  • IBJJF Worlds NoGi Champion (2018)

  • Vinner av Submission of the Year - FloGrappling (2018)

  • IBJJF Pans Champion (2013)

  • UAEJJF US National Pro Champion (2015)UAEJJF Grand Slam – Tokyo Champion (2015)

  • IBJJF American National Champion (2010)

  • Har 13 Gracie Allegience BJJ-skoler i hele verden

Clark Rouson Gracie er en verdenskjent amerikansk/brasiliansk BJJ utøver med base i San Diego, California. Han er barnebarnet til Carlos Gracie, grunnlegger og skaper av Gracie Jiu-Jitsu, og eldste sønn av Carley Gracie, som var den første som tok med Gracie Jiu-Jitsu over til USA. Clark bruker tiden sin til å undervise i Brasiliansk Jiu-Jitsu på sine skoler rundt om i verden, og deltar i flere BJJ-turneringer/kamper blant verdenseliten årlig.

Clark kommer på besøk til Norge minst en gang i året, der han holder seminar kun hos Gracie Allegiance Norway og underviser medlemmene våre og besøkende utøvere.

* Professor er hva man kaller svartbelter som underviser på et IBJJF «sertifisert» gym i Brasiliansk Jiu-Jitsu. Dette brukes I hele verden, og derfor gjør vi det også.

Coach Daniel Snekvik

Medeier i Gracie Allegiance Norway

bottom of page